Waterhulpverlening

De Maastrichtse Reddingsbrigade beschikt over één eigen reddingsboot: een Duarry SR8 Rib. Begin 2018 krijgt deze gezelschap van een nieuwe aluminium reddingsboot die niet alleen geschikt is voor evenementenbewakingen en het uitvoeren van reddingen, maar tevens ideaal is voor het vervoer van slachtoffers per brancard, het transport van hulpverleningsmateriaal en voor evacuatie van grote groepen personen. Daarnaast hebben wij een eigen voorrangsvoertuig: een fel oranje Mitsubishi Pajero met striping en zwaailichten. Om te kunnen varen en te kunnen rijden met het voorrangsvoertuig biedt de Maastrichtse Reddingsbrigade uitdagende opleidingen aan die ertoe bijdragen dat je als lifeguard:

  • Reddingen kunt uitvoeren;
  • Leiding kunt geven aan reddingen;
  • Ervaring hebt in samenwerking met andere hulpdiensten;
  • De inzet van het varend team tot een geslaagde afronding kunt brengen.

LIFEGUARD

Lifeguards zijn de (meestal vrijwillige) professionals die toezicht houden in zwembaden (pool), het strand bewaken en op een reddingsboot varen en hulp verlenen bij grote incidenten op het water (open water). De kandidaten kunnen zich in meerdere richtingen specialiseren, zoals pool (badmeester zwembad), open water (strandbewaking grenzend aan binnenwater), schipper (op een reddingsboot) en chauffeur (van een voorrangsvoertuig). De diploma's zijn beroepserkend (MBO) en de opleiding vindt zoveel mogelijk in de praktijk plaats. Dat betekent dat de Maastrichtse Reddingsbrigade haar vrijwilligers opleidt om de uitvoering van alle benodigde functies in ons reddingswerk op een erkend en geborgd kwaliteitsniveau uit te kunnen voeren. 

Vanuit lifeguard bestaan tevens mogelijkheden om door te groeien tot:

  • Senior Lifeguard;
  • Senior Lifeguard Schipper;
  • Officier van Dienst Reddingsbrigade.

Is je interesse gewekt? Wil je eens een dag meelopen om te kijken of je het leuk vindt om bij de Maastrichtse Reddingsbrigade te komen? Neem dan contact op met Ruud Vrijens - 06-15 30 94 65 of via het contactformulier.